Onder de helm | Kenneth Delvaux

Kenneth Delvaux

Onder de helm | Kenneth DelvauxOnder de helm | Kenneth DelvauxOnder de helm | Kenneth DelvauxOnder de helm | Kenneth DelvauxOnder de helm | Kenneth Delvaux

1. Wie is de man achter de rallypiloot?

Ik ben Kenneth Delvaux wonende te Heers , getrouwd met Sally Vanbrabant en samen hebben we een zoontje van 3 jaar, Leander. In het dagelijkse leven ben ik leerkracht mechanica/lassen en na mijn uren hou ik mij graag bezig met mijn gezin en sleutelen aan rallywagens waaronder onze eigen wagen.

2. Geef een positief en negatief kenmerk van je eigen.

  • Positief: Ik ben vrij perfectionistisch ingesteld en heb het graag tot in de puntjes in orde, ook vind ik het fijn als ik andere mensen blij kan maken of helpen.
  • Negatief: Als ik mijn zinnen ergens op zet of iets in mijn gedachten heb, dan kan ik daar moeilijk van afwijken.

3. Is je beroep makkelijk te combineren met je rallyactiviteiten.

Als je in het onderwijs staat is het natuurlijk voor bepaalde rally’s moeilijk omdat je zelf je verlof niet kan kiezen. Anderzijds heb ik een goede directie die mij steunen in wat ik doe en mijn lessenrooster zo opstellen zodat ik al mijn lessen geef van maandag tot donderdag. Daardoor heb ik de luxe om op vrijdag lesvrij te zijn waardoor ik toch de verkenningen kan doen zoals het hoort. Als er geen rally is dan kan je mij terugvinden in de garage om aan de wagens te werken.

4. Heb je nog hobby’s

In mijn jeugdjaren heb ik aan wielrennen gedaan. Als ik nu de tijd eens kan vinden dan ga ik met de koersfiets of mountainbike rijden. De laatste tijd is het wel moeilijk om er nog aan toe te geraken . Ook ga ik graag eens met mijn beste vriend en piloot Jonas Langenakens eens met de crossmotor op een omloop rijden.

5. Wat is je favoriete eten/drank

Vroeger als wielrenner moest ik heel veel pasta eten en dat hoort toch nog altijd bij de favorieten. Ook ben ik zeker niet vies van eens goede friet of hamburger natuurlijk. Mijn lievelingsdrank is vooral frisdrank zoals ice tea en cola zero. Alcohol drink ik zeer zelden maar als het er toch eens van komt dan neem ik een pintje of een gin tonic.

6. Hoe reageerde jou omgeving toen je zei dat je ging rallyrijden.

Niemand was er van verrast dat ik ging rallyrijden. Van kleins af aan ging ik overal naar de rally kijken en mijn vader heeft in de jaren 80 ook nog zelf gereden. Daarmee was het met de paplepel meegegeven.

Toen de kaap van 18 jaar eraan kwam begon het natuurlijk heel hard te kriebelen. Jammer genoeg is rally een dure sport en is het niet zo makkelijk om ermee te beginnen. Om toch zowat het gevoel te krijgen hebben Jonas en ik kilometers en kilometers gemalen als 2 snotneuzen met mama of papa hun auto. 'S nachts gingen we dan ergens nota’s nemen en dan reden we erna op snelheid af. Jong en onbezonnen natuurlijk.

7. Wat apprecieer je aan je piloot?

Zoals ik eerder al zei rij ik rally met mijn beste vriend en dat is natuurlijk een grote luxe. We kennen elkaar door en door en kunnen we alles tegen elkaar vertellen, ook als de ene het niet eens met de andere. Wat ik vooral apprecieer aan Jonas is dat hij mij zeer serieus neemt als co-piloot en mij blindelings vertrouwt, zelfs als hij twijfelt. Dat maakt ons sterk samen.

8. Kan je aan ons een leuke anecdote/moment meegeven.

De leuke momenten zijn natuurlijk wanneer je een overwinning kan meepikken. Enkele jaren geleden stonden we in de rally van Zuid-Limburg aan de leiding en we gingen de laatste proef aanvatten met een voorsprong van anderhalve minuut. Tijdens het wachten ergens voor in te klokken op de laatste proef zei Jonas tegen mij “Kom Staafke, rij jij maar de laatste proef !”. Zonder dat iemand het zag wisselden we van kant en maakten we ons klaar. Toen Jonas inklokte op de proef nam ik toch de beslissing om de overwinning niet op het spel te zetten en wisselde we terug van kant. Natuurlijk dacht iedereen dat ik toen pas achter het stuur kroop. Het nieuws dat ik de laatste proef ging rijden ging blijkbaar als een lopend vuurtje. Aan de finish stonden supporters, vrienden en familie te wachten toen ze het nieuws te horen kregen via de radiopost. Denk dat dit de spannendste 10 minuten van die mensen hun leven moet geweest zijn. Ik had dus volgens velen de laatste proef gereden en draaide een top tijd. Na de wedstrijd en zelfs de dagen erna kreeg ik felicitaties van verschillende mensen voor de overwinning en mijn toptijd op de laatste proef.

9. Ben je bijgelovig? Heb je rituelen voor je start?

Ik ben wel bijgelovig in het doen van bepaalde dingen. 30 seconden voor de start na het terugkrijgen van mijn tijdenboekje controleer ik 2x of de deur dicht is en doe ik de venster naar boven. Daarna geef ik Jonas een hand. Voordat hij mij de hand geeft spuwt hij eerst eens in zijn handschoenen en wrijft hij in zijn handen en dan krijg ik een lekkere natte hand toegereikt.

10. Zit er een verhaal aan je helm?

Enkele jaren geleden heb ik mijn helm laten herspuiten. Zoals vele ben ik altijd grote fan geweest van Colin Mcrae en Schotland. Daarom staat er op het mondstuk van mijn helm een schotse vlag afgebeeld. Op een dag zou ik heel graag met de mobilhome eens samen met Jonas naar de thuishaven van Mcrae gaan ter herdenking.

Onder de helm | Kenneth Delvaux
Onder de helm | Kenneth Delvaux
Onder de helm | Kenneth Delvaux
Onder de helm | Kenneth Delvaux
Onder de helm | Kenneth Delvaux
Onder de helm | Kenneth Delvaux